SERBIA

Datum važenja:  11 May 2018

IMG Media Limited (IMG Media) i/ili Fédération Internationale de Volleyball (FIVB) ("mi", "nas", "naš") su  posvećeni zaštiti i poštovanju vaše privatnosti, kako je to navedeno u Politici privatnosti, čiji je ova politika kolačića sastavni deo.

Davanjem saglasnosti na ovu politiku kolačića ("Politika kolačića "), prihvatate i saglašavate se da naša veb stranica  koristi  kolačiće i druge slične tehnologije (kako je opisano u nastavku) kako bi vas razlikovali od drugih korisnika na našoj veb lokaciji, kao i za analitiku. Ovo nam pomaže da vam pružimo dobro iskustvo tokom vaše posete našoj veb stranici. Ovo nam takođe omogućava da poboljšamo našu veb stranicu i pružimo vam prilagođeni sadržaj i reklame. Na primer, možemo prepoznati i zapamtiti važne informacije koje će  učiniti udobnijom pretragu našeg sajta, kao što su omiljene postavke.

Kolačići su mala datoteka slova i brojeva koju čuvamo preko vašeg pretraživača na hard disku vašeg računara ili mobilnog uređaja, ako ste saglasni.

Možemo automatski da prikupljamo i čuvamo određene informacije o vašoj interakciji sa našom veb stranicom, uključujući IP adrese, tip pretraživača, provajdera internet usluga (ISP), stranice za upućivanje/izlazak, operativni sistem, datum / vremenske oznake i slične podatke. Koristimo ove informacije, koje ne identifikuju pojedinačne korisnike, samo služe da poboljšaju kvalitet naših proizvoda i usluga.

Svrha prikupljanja

Možete naći u nastavku više informacija o vrstama kolačića koje koristimo, kao i o svrhama  za koje ih koristimo.

Kolačići prve Strane

·         Kolačići sesije (tehnički kolačići): Njihova upotreba je strogo ograničena na slanje identifikatora sesije (slučajni brojevi generisani od strane servera) koji su potrebni za sigurno i efikasno pretraživanje veb sajta. Oni se ne memorišu trajno na računaru korisnika i brišu se nakon zatvaranja pretraživača. Konkretno, upotreba sesije kolačića ima za cilj osiguranje sigurnosti i poboljšanje ponuđene usluge; i

·         Tehnički kolačići: Potrebno je pratiti saglasnost korisnika.

Opisani kolačići ne zahtevaju vašu saglasnost da se instaliraju i koriste.

Kolačići trećih strana

Neke treće strane takođe mogu da obezbede kolačiće na našoj veb stranici. Ovim kolačićima ili sličnim tehnologijama upravljaju treća lica navedena u donjoj tabeli i podeljena su na sledeće makro kategorije:

·         Analitički kolačići: koristimo Google analitiku, uslugu veb analitike koju nudi Google, Inc. ("Google") da analiziramo kako se koristi naš veb sajt. Ova služba koristi kolačiće koji generišu informacije o vašoj upotrebi našeg veb sajta (uključujući i vašu IP adresu), prikupljenu od Google-a. Onemogućavanje ovakvih kolačića ne utiče na korišćenje veb sajta;

·         Marketing / Oglašavanje: Kolačići koji se koriste za usluge oglašavanja na određenoj veb lokaciji spadaju u ovu kategoriju. Onemogućavanje ovakvih kolačića ne utiče na korišćenje veb sajta; i

·         Profilišući kolačići: Koriste se za praćenje korisničkog pretraživanja mreže i kreiranje profila o njihovom ukusu, ponašanju, izborima, itd. Ovi kolačići omogućavaju prenos online reklamnih poruka na korisnikov uređaj sa preferencijama koje je isti korisnik istakao prilikom pretraživanja. U skladu sa važećim propisima, upotreba ovih kolačića i bilo kakve obrade u vezi s tim, zahtevaju prethodnu saglasnost korisnika. Onemogućavanje ovih kolačića trećih strana ne utiče na korišćenje veb sajta.

Predlažemo da posetite ove veb stranice trećih strana, kako biste razumeli kako se koriste kolačići.

Tip kolačića: Google analitika

Svrha kolačića: Usluga veb analitike koju nudi Google, Inc. ("Google") u svrhu analize kako se koristi naš veb sajt. Ova služba koristi kolačiće koji generišu informacije o vašoj upotrebi našeg veb sajta (uključujući i vašu IP adresu), prikupljenu od Google-a u anonimnom obliku. Onemogućavanje ovih kolačića trećih lica  ne utiče na upotrebu veb sajta. Ovi kolačići se koriste za prikupljanje informacija o tome kako posetioci koriste našu veb lokaciju. Mi koristimo informacije za sastavljanje  izveštaja kako bi nam pomoglo da unapredimo veb stranicu. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući i broj posetilaca na veb stranici, odakle su posetioci došli na stranicu i stranice koje su posetili.

Profilisanje: Da

Link: https://policies.google.com/privacy

Tip kolačića: Facebook

Svrha kolačića: Koristimo kolačiće ukoliko imate Facebook nalog ili koristite Facebook proizvode, uključujuči naš vebsajt i aplikacije ili posećujete druge vebsajtove i aplikacije koje koriste Facebook proizvode (uključujući Like opciju ili druge Facebook tehnologije). Kolačići omogućavaju Facebook-u da vam nudi Facebook proizvode i da razume informacije koje koje mi primimo o vama, uključujući informacije o vašem korišćenju drugih vebsajtova i aplikacija, kao i da li ste ili ne registrovani ili ulogovani.

Profilisanje: Da

Link:https://www.facebook.com/policies/cookies/

Takođe prihvatate i saglasni ste sa korišćenjem kolačića trećih strana (uključujući, na primer, one koje pružaju operateri mreža za oglašavanje i pružaoci eksternih usluga, kao što su usluge za analizu saobraćaja na vebu).  Pristajete da tamo gde dozvoljavamo  mrežama za oglašavanje, eksternim servisima i drugim uslugama treće strane na veb lokaciji,  nemamo kontrolu nad kolačićima koje prikupljaju.

Odbijanje ili brisanje kolačića

Većina internet pretraživača je inicijalno  podešena da se prihvate kolačići. Međutim, ako želite da odbijete ili izbrišete bilo koji kolačić (ili slične tehnologije), pogledajte oblast za pomoć i podršku na vašem internet pretraživaču, za uputstva o tome kako da blokirate ili izbrišete kolačiće (na primer: Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox i Safari). Imajte na umu da možda nećete moći da iskoristite sve karakteristike našeg veb sajta, uključujući određene personalizovane funkcije, ako izbrišete ili odbijete kolačiće.

Da biste isključili Google analitiku, posetite https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Da biste videli vaše Facebook podešavanje, posetite https://www.facebook.com/ads/settings.

Ako ste rezident u Evropskoj uniji:

Za više informacija o upravljanju kolačićima posetite www.youronlinechoices.eu koji poseduje dodatne informacije o ponašanju pri oglašavanju i privatnosti na mreži.

Ako ste rezident u Ruskoj Federaciji:

Ovlašćeni ste da ostvarujete prava u vezi sa informacijama o kolačićima koji su predviđeni ruskim zakonodavstvom, odnosno Federalnim zakonom br. 149 "O informacijama, informacionim tehnologijama i zaštiti podataka" od 27. jula 2006. godine, Građanskog zakonika Ruske Federacije i Zakona br. 38-FZ "O oglašavanju" od 13. marta 2006. godine.

Promene u našoj politici kolačića

Ova politika kolačića može se s vremena na vreme da se ažurira.

Ukoliko promenimo bilo šta važno u vezi sa ovim politikom kolačića, obavestićemo vas putem pop-up menija na veb-sajtu u razumnom vremenskom periodu, pre i nakon promene. Možete da pregledate smernice politike kolačića tako što ćete posetiti veb lokaciju i kliknuti na link "Cookie Policy" (sr. “Politika kolačića”).